Čas prípravy: 40 minút Čas varenia: 20 minút
Zoznam surovín na prípravu Fregoly s mušľami pre 4 osoby
- 320 g Fregola
- 1 kg mušlí
- 2 strúčiky cesnaku
- Zväzok petržlenu
- 100 g čerešňových paradajok
- Olivový olej podľa chuti
- Chili paprička podľa chuti (voliteľné)
- Soľ (voliteľné)
Príprava
- Začnite varením mušlí: na veľkej panvici opražte strúčik cesnaku na olivovom oleji. Pridajte dobre očistené mušle.
- Zakryte panvicu a nechajte mušle na vysokej teplote, kým sa neotvoria.
- Prefiltrujte vodu z mušlí (necháte si ju bokom na varenie fregoly).
- V inej panvici orestujte na oleji zvyšný cesnak, pridajte nakrájané cherry paradajky a varte, kým sa nerozpadnú.
- Pridajte fregolu, filtrovanú mušľovú vodu a trochu vody. Nechajte variť na strednom ohni asi 10 minút, alebo kým fregola nebude al dente.
- Nakoniec zmiešajte mušle s fregolou, pridajte chilli papričku a nasekanú petržlenovú vňať.

Diétny recept
Tento recept poskytuje dobré množstvo bielkovín vďaka muškám a sacharidy s nízkym glykemickým indexom z Fregoly. Jedna porcia obsahuje približne 350 kalórií . Ak ho chcete odľahčiť, obmedzte používanie olivového oleja.
Návrhy a variácie
Ak chcete svojej fregole dodať šmrnc s mušľami, pridajte do omáčky malý kúsok citrónovej kôry, ktorú potom na konci varenia odstráňte: dodá vášmu pokrmu jemnú a sviežu vôňu! Čo s deťmi, ktoré nemajú radi chuť mušlí? Nebojte sa! Mušle môžete nahradiť chutnými krevetami: bude to zaručený úspech!