Objavte chuť mora s mojou lahodnou Fregolou s mušľami – Jednoduchý recept na dokonalý obed!

Čas prípravy: 40 minút Čas varenia: 20 minút

Zoznam surovín na prípravu Fregoly s mušľami pre 4 osoby

  • 320 g Fregola
  • 1 kg mušlí
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Zväzok petržlenu
  • 100 g čerešňových paradajok
  • Olivový olej podľa chuti
  • Chili paprička podľa chuti (voliteľné)
  • Soľ (voliteľné)

Príprava

  1. Začnite varením mušlí: na veľkej panvici opražte strúčik cesnaku na olivovom oleji. Pridajte dobre očistené mušle.
  2. Zakryte panvicu a nechajte mušle na vysokej teplote, kým sa neotvoria.
  3. Prefiltrujte vodu z mušlí (necháte si ju bokom na varenie fregoly).
  4. V inej panvici orestujte na oleji zvyšný cesnak, pridajte nakrájané cherry paradajky a varte, kým sa nerozpadnú.
  5. Pridajte fregolu, filtrovanú mušľovú vodu a trochu vody. Nechajte variť na strednom ohni asi 10 minút, alebo kým fregola nebude al dente.
  6. Nakoniec zmiešajte mušle s fregolou, pridajte chilli papričku a nasekanú petržlenovú vňať.
Objavte chuť mora s mojou lahodnou fregolou s mušľami - jednoduchý recept na dokonalý obed!
© Lubime.sk

Diétny recept

Tento recept poskytuje dobré množstvo bielkovín vďaka muškám a sacharidy s nízkym glykemickým indexom z Fregoly. Jedna porcia obsahuje približne 350 kalórií . Ak ho chcete odľahčiť, obmedzte používanie olivového oleja.

Návrhy a variácie

Ak chcete svojej fregole dodať šmrnc s mušľami, pridajte do omáčky malý kúsok citrónovej kôry, ktorú potom na konci varenia odstráňte: dodá vášmu pokrmu jemnú a sviežu vôňu! Čo s deťmi, ktoré nemajú radi chuť mušlí? Nebojte sa! Mušle môžete nahradiť chutnými krevetami: bude to zaručený úspech!

Návrat hore