Čas prípravy:
Asi 15-20 minút.
Čas varenia:
Asi 30-40 minút.
Zoznam surovín na prípravu cuketovej scarpaccie pre 4 osoby:
- 4 stredné cukety
- 150 g múky 00
- 250 ml vody
- 50 ml extra panenského olivového oleja
- 1 veľká biela cibuľa
- 2 vajcia
- strúhaný parmezán
- Soľ a korenie podľa chuti
Príprava
- Začnime tým, že umyjeme cukety, odrežeme konce a nakrájame ich na tenké plátky a potom ich dáme do misy.
- Nakrájajte cibuľu a pridajte ju k cuketám.
- V tej istej miske zmiešajte vajcia, olej, múku a vodu. Všetko dobre premiešame.
- Pridajte veľkú hrsť strúhaného parmezánu, soľ a korenie podľa chuti a znova premiešajte.
- Zmes dáme na olejom vymastenú panvicu a pečieme pri 180°C asi 30-40 minút, kým povrch nezozlatne.
Diétny recept
Cuketa Scarpaccia je slaný koláč s kalorickým príjmom 250 kalórií na porciu. Je to jednoduchý a ľahký recept ako stvorený na letné jedlo. Ak ju chcete ešte odľahčiť, môžete múku 00 nahradiť celozrnnou múkou a znížiť množstvo oleja a syra.
Návrhy a variácie
Milí priatelia, na týchto receptoch je krásne to, že sa môžeme pohrať s ingredienciami, ktoré máme k dispozícii. Svoju cuketovú Scarpacciu môžete napríklad obohatiť pridaním slaniny alebo tuniaka. Alebo prečo neskúsiť nahradiť niektoré cukety mrkvou alebo baklažánom? Dôležité je baviť sa v kuchyni a užívať si tieto pôžitky s ľuďmi, ktorých máme radi. Vychutnajte si jedlo!